Ev taşırken : Pratik Bilgiler

 Taşınırken Ev Nasıl Toplanır?

    Yeni bir yaşam alanına taşınma süreci zevkli olduğu kadar yorucu ve kafa karıştırıcı bir süreçtir. Neyi ne zaman yapacağınızı planlar ve bu plan doğrultusunda hareket ederseniz hem zaman kazanmış olursunuz, hem de yeni bir düzen oluşturmanın zevkini yaşayabilirsiniz. Taşınma eski alışık olduğunuz düzenin bozulup, yerini yeni yaşam alanınızın düzenine bırakacağı için duygusal da bir süreçtir. Bu süreçle nasıl başa çıkacağınızı bilemiyorsanız taşınma önerilerimize göz atarak çok daha planlı bir taşınma süreci yaşayabilirsiniz. 

Ev taşırken: Pratik Bilgiler

    Artık yeni bir ev buldunuz ve eski evinizi bırakmaya hazırsınız. Yeni eve taşınmak zaten yeterince sizi oyalayacak. Peki bunca zamandır kullanmaya alıştığınız tüm o eşyaları bir düzen içinde nasıl toplayacaksınız? Dikkat edeceğiniz birkaç nokta ile taşınırken ev nasıl toplanır siz de öğrenebilirsiniz. 

    Büyük gün yaklaşmadan ve taşınmaya karar verdiğiniz andan itibaren hazırlıklara başlamanız daha sonra aceleyle verilen kararların ve hızlı hareket etmekten kaynaklanan sorunların önüne geçer. Dolayısıyla öncelikle kendinize bir taşınma takvimi oluşturmanız ve olabildiğince bu programa uymaya çalışmanız işinizi çok kolaylaştıracaktır.

Taşınırken Ev Toplama Teknikleri

    Yeni eve taşınırken yapılması gerekenler konusunda verdiğimiz bazı ipuçları arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Taşınma işlemine karar verdikten sonra ilk gerçekleştireceğiniz adım topladığınız eşyaları koyacağınız kolileri ayarlamak olabilir. Paketleme işini son ana bırakmamak için, önce bazı süpermarketlerden temiz koli isteyebilir ya da hiç kullanılmamış koli satın alabilirsiniz. Bunun için malzeme satan dükkanlara göz atabilirsiniz. Evinizdeki eşyaları toplamadan hazır etmeniz gereken malzemelerden bir diğeri de örtülerdir. Mobilyalarınızın üstünü örtmek ve çarpma ya da sürtünme gibi sıkıntıların önüne geçmek için bu örtülerden yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda içi hava dolu baloncuklu paketler ve köpükler de taşınma sırasında eşyalarınızı koruyabileceğiniz malzemeler olacaktır. Eski gazete ve dergileri bazı küçük eşyalarınızı sarmak için kullanabilirsiniz. Koli bandı, makas ve etiketler de eşyalarınızı kategorilere ayırmanıza yarar ve paketlerinizin yeni evinize yerleşmesi sırasında büyük kolaylık sağlayabilir. Bu tip malzemeleri önceden hazır etmenizde fayda vardır.

    Malzemeleri hazır ettikten sonra eşyalarınızı önem sırasına göre toplamaya başlayabilirsiniz. Öncelikle eşyaları oda oda toplarsanız yeni evinizde yerleştirirken de kolaylık sağlayacaktır.

    Toplanma işleminden önce bazı eşyalarınızı eski evinizde temizleyip paketlemek isteyebilirsiniz. Bu hem yerleşme sürecinde size zaman kazandıracaktır, hem de yeni bir evde tertemiz eşyalarla yerleşmenizi sağlayacaktır. Perde gibi tekstillerinizi ya da yıllardır kullanılmayan eşyalarınızı toplanırken temizleyip paketleyebilirsiniz. 

    Yeni eve taşınırken yapılması gerekenlerden biri de kendinize küçük bir valiz hazırlamanızdır. Bu valizin içine taşınma süresince kullanacağınız, koliler içinden bulmanız zor olan birkaç kişisel eşyanızı (diş fırçası vs.), birkaç kıyafetinizi ve taşınma esnasında gerekebilecek evraklarınızı da koyabilirsiniz. 

    Kıyafet konusunda kategorilendirme yapmanız büyük kolaylık sağlayacaktır. Öncelikle her aile bireyine ayrı bir paketleme yapabilirsiniz. Yine kendi içinde yazlık ve kışlık olarak da ayırıp etiketleme yaparsanız yeni evinizde gardırop yerleştirme işlemi sizin için bir sorun olmaktan çıkacaktır. 

    Buzdolabı ve derin dondurucudaki yiyeceklerinizi de eğer imkan varsa önceden tüketmeli boş buzdolabınızı temizlemelisiniz. Eğer tüketilemeyecek durumdaysa özellikle dondurucudaki yiyeceklerinizi donmuş ürünler için özel üretilmiş paketlerle (en son evden çıkıp ilk olarak yeni eve girecek eşyalar olarak) bir sıralama yapabilir uygun saklama koşuluyla taşıyabilirsiniz. 

    Son olarak ev nasıl taşınır konusunun belki de en önemli ve hafifleme sağlayan maddesi eşya toplarken bir kenara ayrılan kullanılmayan eşyalardır. Taşınırken fazlalıklarınızdan arınmak ve yeni evinize daha hafif yerleşmek size çok daha iyi hissettirecektir.

Taşınırken Ev Nasıl Toplanır? Pratik bilgiler , ev toplama teknikleri , ev yerleştirme teknikleri ,
Taşınırken Ev Nasıl Toplanır ? 

Ev Taşırken Nelere Dikkat Edilmeli?

    Ev taşırken pratik bilgilere sahip olmanız her şeyin bir düzen içinde hallolmasını sağlayabilir. Bütün hazırlıklarınızı yaptıktan sonra taşınma sırasında mobilyalarınızın örtülerle örtülerek taşındığından emin olun. Streç filmlerle sivri köşeleri kaplayabilir, eşyalarınızın zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Taşınacağınız gün erken kalkmalı ve komşularınıza taşınmanın hangi saatler içinde olacağıyla ilgili bilgi vermelisiniz. 

    Taşınma esnasında zarar görebilecek elektronik aletlerinizi mümkünse kendi orijinal paketlerinde taşınmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle dışarıdan hangi eşya olduğunu da kolayca anlayabilirsiniz.

    Taşınma sırasında yardım aldığınız görevlilerle mutlaka hassasiyet gösterdiğiniz konuları paylaşmalı ve dikkat etmeleri gereken eşyaları önceden haber vermelisiniz. Araca yüklenecek eşyaları, yeni evinizde yerleşme planınıza göre sıralayabilir  ve aynı odaya ait eşyaların birbirine yakın yükleme yapılmasını isteyebilirsiniz.

Eski evinizi temiz bıraktığınızdan emin olduktan sonra yeni evinizde yerleşme maratonuna başlayabilirsiniz.

Ev Yerleştirme Teknikleri

    Yeni bir yaşama alanı her zaman heyecan yaratır. Taşınma sürecinin en eğlenceli ve heyecanlı kısmına geldiniz. Peki ne zaman yerleşecek bu eşyalar diyorsanız birkaç noktaya dikkat ederek daha az zahmetle yeni evinize yerleşebilirsiniz.

    Öncelikle yeni ve boş evinizin hangi odasını hangi amaçla kullanacağınızı önceden belirlemelisiniz. Salonunuz ortak kullanılacak alan olduğundan diğer odalara göre daha büyük ve ferah olan oda seçilmelidir. Çocuk odası olarak kullanılacak odanın dışarıya açılan bir penceresinin olması ve gün ışığını iyi alan bir cepheye bakıyor olması tercih sebebi olabilir. Kararınızı verdikten sonra her odaya ait kolileri ve paketleri odanın bir köşesine koyarak ana eşyaların yerleşmesini sağlayabilirsiniz. 

    Bütün eşyalar eve girdikten sonra ilk olarak en çok kullanacağınız eşyaları açmaya başlamalı ve bu süreci de uzatmamalısınız. Dekorasyon malzemeleri en sona bırakılabilir. Banyo malzemelerinin ağzını sıkı şekilde kapattıktan sonra paketleme yaptığınızdan emin olsanız da ilk olarak bakmanız gereken şampuan yada sabun gibi malzemeleri koyduğunuz paketler olmalıdır. 

    Perdelerinizi astıktan sonra diğer eşyaların yerleştirilmesine geçilebilir. Mobilyalarınızı çok sıkışık biçimde kullanmamalı geçiş yerleri bıraktığınızdan emin olmalısınız. 

    Kıyafet yerleştirirken her rafa aynı tarzda kıyafetler koyarak karışıklığın önüne geçebilirsiniz. Askıya asmanız gereken kıyafetleri ütüleyerek asabilir, zamanı geldiğinde doğrudan alıp kullanmanız için kolaylık sağlayabilirsiniz.

Bütün bu yorucu süreci kolaylıkla atlatmanız için paylaştığımız önerileri dikkate alırsanız yeni yuvanızın keyfini hemen çıkarmaya başlayabilirsiniz.  



Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsun Evden Eve Nakliyat Fiyatları

Dünyada Kutlanan Özel Günler: Dünya Eğlenceli Günler Takvimi

Ev Taşıma Sırasında ve Sonrasında İşleri Kolaylaştıracak Pratik Bilgiler